Algemeen nieuws

 

De Luisterlijn (0900-0767) om even stoom af te blazen.

 

De Mantelzorglijn (030-7606055) heeft professionals klaarstaan die naast een luisterend oor vooral ook tips en advies aan mantelzorgers geven.

 

Op de website van MantelzorgNL staat praktische informatie over mantelzorg en corona. https://mantelzorg.nl/

 

Mantelzorgsteunpunt voor o.a. gemeenten Medemblik en Koggenland is: Helder advies & mantelzorg. Zij kunnen u helpen de balans in uw leven weer terug te vinden door regeltaken van u over te nemen. http://www.helderadviesenmantelzorg.nl/

 

Op de website NLvoorElkaar kunt u de hulp die nodig is in typen en kan hij/zij lokaal worden gekoppeld aan iemand die hulp kan bieden. Gemeenten dragen zorg voor duidelijke vindbaarheid van het lokale vrijwilligersnetwerk. https://www.nlvoorelkaar.nl/

 

Door een tijdelijke maatregel van de overheid is het tijdens de corona crisis toegestaan om een samenvatting van uw dossier via het Landelijk Schakel Punt (LSP) beschikbaar te stellen, ook als u nog geen keuze had gemaakt. Heeft u aangegeven dat uw medische gegevens niet gedeeld mogen worden, dan verandert er voor u niets.
Indien u geen keuze heeft doorgegeven of als u wel toestemming heeft gegeven, is de professionele samenvatting van uw patiëntendossier in te zien op de SEH (spoedeisende hulp). Zowel op de huisartsenpost als op de SEH worden de gegevens alleen geraadpleegd als u zich daar meldt en als u ter plekke mondeling toestemming geeft.

Achtergrond van dit project
LHV, NHG, InEen en de Patiëntenfederatie hebben de overheid om deze tijdelijke maatregel gevraagd, om te zorgen voor een snellere en betere triage en beoordeling van patiënten op de huisartsenposten en SEH.

 

Nieuw is de mogelijkheid van e-consult HUID voor uw huidafwijking.

 

e-Consult HUID stelt u in de gelegenheid uw huisarts een vraag te stellen over uw plekje of vlekje.
Makkelijk voor u: u hoeft niet naar de praktijk te komen voor deze over het algemeen "kleine" klacht.
Makkelijk voor de huisarts: minder telefoontjes en minder volle wachtkamers.
Vaak is het mogelijk om op basis van foto's en het verhaal al een behandeling in te zetten. Het kan ook zijn dat u verzocht wordt om op het spreekuur te komen voor bijvoorbeeld het aanstippen met stikstof of om een stukje huid weg te halen voor nader onderzoek.


Kijk ook bij Aanbod: Moedervlekken voor meer informatie. 


Wij verzoeken u SCHERPE foto’s mee te sturen, 1 overzichtsfoto en minimaal 2 detailfoto’s.

 

Het huidige landelijk beleid ten aanzien van het Corona-crisis maakt dat ook onze praktijken ingrijpende maatregelen hebben moeten treffen om verspreiding van het Corona-virus zoveel mogelijk te beperken:

  • Patiëntencontacten vinden deze periode vrijwel uitsluitend plaats via de telefoon, graag niet rechtstreeks naar de praktijk komen.
  • Als het nodig is zullen wij u, NA EERST TELEFONISCH OVERLEG, uiteraard zien.
  • Alle normale afspraken en controles worden uitgesteld tot na de Corona-crisis.
  • Het advies is bij koorts boven de 38 graden Celsius, hoesten, niezen, keelpijn, kortademigheid thuis te blijven tot 24 uur na verdwijnen van de klachten.
  • Bel de huisarts als u zieker wordt of kortademiger.
  • Voor oudere mensen boven de 70 jaar en mensen met een chronische ziekte die koorts hebben boven de 38 graden Celsius EN hoesten en/of kortademig zijn geldt dat zij de huisarts moeten bellen of de huisartsenpost. Kom NIET naar de huisartsenpraktijk toe.

Voor goede informatie over het Corona-virus kunt u kijken op de volgende websites:

Zoals al vermeld: voor algemene spoedeisende vragen zijn de praktijken natuurlijk altijd telefonisch bereikbaar.

 

Het is prettig om te zien hoezeer de mensen hiervoor begrip tonen en zich aan dit beleid houden. De ernst van de crisis met ingrijpende gevolgen is ons allemaal meer dan duidelijk.

We hebben zelfs beschermingsbrillen en mondkapjes van mensen ontvangen, die we goed kunnen gebruiken. Hartelijk dank ook voor de gekregen attenties. 

Tot slot willen wij alle mensen heel veel sterkte wensen in deze moeilijke en onzekere tijd die veel van iedereen vergt.

 

Huisartsengroep de Waterling

Pagina 1 van 5

© 2020 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.