Home

Huisartsenpost West-Friesland in Hoorn kampt met ’zomerstress’

Door vakanties is de bezetting kleiner dan in de rest van het jaar. De centrale post is operationeel in het weekend en doordeweeks tussen vijf uur ’s middags en acht uur ’s morgens. En alleen voor spoedgevallen die niet tot morgen bij de eigen huisarts kunnen wachten.

,,Ondanks onze oproep om niet voor ieder wissewasje te bellen, komt het geregeld voor dat mensen zich toch voor niet-spoedeisende gevallen melden. Vooral in de zomer neemt daardoor de druk op onze triagisten aan de telefoon en huisartsen toe. Zij zijn met minder mensen waardoor wachttijden toenemen”, aldus Kitty Loos van Zorgkoepel West-Friesland waaronder de huisartsenpost valt.

In wachtkamers van huisartsen hangt een poster met de het opschrift ’Als zorg niet tot morgen kan wachten’. Ook vorig jaar deed de huisartsenpost een oproep aan inwoners van West-Friesland en Wieringermeer om soms tot drie te tellen voordat nummer 0229-297800 wordt gedraaid.

Per jaar wordt er gemiddeld 56.000 keer naar de post gebeld. Dat aantal is redelijk stabiel. 53 Procent van al die telefoontjes kan worden afgehandeld door verpleegkundigen aan de telefoon. Vijf jaar geleden bedroeg dat percentage veertig.

Doordeweeks zijn er ’s avonds drie huisartsen aanwezig, ’s nachts twee. In het weekend zeven. In de zomer zijn die aantallen iets lager.

Lang niet alleen huisartsen uit West-Friesland draaien diensten. Omdat de werkdruk in hun eigen praktijk al hoog is, schakelen ze samen zo’n honderd waarnemers van elders in voor de centrale post.

 

Bel alleen ’Als zorg niet tot morgen kan wachten’.

Avenhorn Nieuws

 • Actueel nieuws

    Griepvaccinaties De jaarlijkse griepvaccinatie komt er weer aan. Deze worden gegeven op de volgende locaties en tijden: Donderdag 14 november 2019: Rozenstaete van 11:00 uur tot 11:45 uurVijverstate van...

Berkhout Nieuws

 • Huisarts - waarnemer Tamara de Weijer

  De komende maanden zal Tamara de Weijer een deel van onze spreekuren gaan overnemen. Al wat langer merkten we dat we voor gesprekken, visites, werkoverleg etc. meer tijd zouden willen uittrekken...

Spierdijk Nieuws

 • Griepvaccinaties

  De griepvaccinaties vinden plaats in de Huisartsenpraktijk, Spierdijkerweg 107 WOENSDAG 13 NOVEMBER 2019 VAN 17:00 – 18:00 UUR   Als deze tijd u niet helemaal schikt, kunt u eventueel Woensdag 20...

Ursem Nieuws

 • Nieuws Oktober

    Afwijkende openingstijden. Griepvaccinatie vrijdag 25 oktober Herfst  

Wognum Nieuws

 • Vacature POH-GGZ

  Dynamische en innovatieve huisartsenpraktijk in Wognum zoekt per 1-1-2020: een praktijkondersteuner GGZ (0,2 fte). Gevraagd wordt een HBO-niveau opleiding, bijvoorbeeld maatschappelijk werk, SPV,...
© 2019 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.