Home

De Waterling

De Waterling - een samenwerkingsverband van vijf huisartsenpraktijken in de gemeenten Koggenland en Wognum (Avenhorn, Berkhout, Spierdijk, Ursem en Wognum)

De Waterling is een riviertje dat in de huidige Leekerlanden gelopen heeft.  Het logo beeldt water uit met daar aan grenzend zes groene weiden.

Website en logo: Sinds 2008 hebben wij een gezamenlijke website en logo. In 2010 is de functionaliteit van de site veranderd en aangepast.

Overleg: De huisartsen van de Waterling hebben bijna wekelijks overleg met elkaar.

FTO: Samen met 2 huisartsen uit Nibbixwoud, de huisartsen uit de Goorn en een apotheker uit Hoorn hebben de huisartsen van de Waterling regelmatig farmacotherapeutisch overleg. Hier worden ziektebeelden en hun behandeling besproken. Het voorkomen in de praktijk en de voorgeschreven medicatie worden met elkaar vergeleken en tegen het licht van de huidige richtlijnen gehouden. Hierdoor blijft onze kennis actueel en krijgen we zicht op ons medisch handelen.

Nieuwsbrief: de huisartsen van de Waterling hebben de afgelopen 3 jaar een nieuwsbrief gemaakt. De afdeling algemeen nieuws zal vanaf nu de nieuwsbrief vervangen.

CHP en WFHO: De huisartsen participeren allen in de dienstenstructuur van de de centrale huisartsenpost (CHP) in Hoorn. Hier verzorgen meer dan 100 huisartsen uit de regio gezamenlijk de huisartsenspoedzorg in avond-, nacht- en weekenduren. De huisartsen van de Waterling zijn tevens lid van de WFHO (de westfriese huisartsen organisatie). Zie voor meer informatie: www.wfho.org over de WFHO en CHP.

 

Avenhorn Nieuws

 • Actueel nieuws

   Griepvaccinatie   Bent u alle momenten voor de griepvaccinatie misgelopen ?! Dan heeft u nog de mogelijkheid om op 9 december 2019 tussen 8:00 en 9:00 uur langs te komen. Wilt u hiervoor in aanmerking...

Berkhout Nieuws

 • Nieuwe huisarts-waarnemer: Annemarie Lüchinger

  Wat waren we opgetogen toen Tamara de Weijer ons begin dit jaar meldde dat ze de praktijk over zou willen nemen: Berkhout blijft een dokterspraktijk houden! Wat waren we teleurgesteld toen zij...

Spierdijk Nieuws

 • POH Marjolein Degenhart gaat ons verlaten

  Helaas gaat Marjolein Degenhart, één van de 2 praktijkondersteunsters somatiek, ons verlaten.Ze is bij ons opgeleid en werkt al 10 jaar in de huisartsengroep.Ze zit momenteel 10 uur per week in...

Ursem Nieuws

 • Nieuws December

  Praktijk week van kerst gesloten Deur wachtkamer Wens

Wognum Nieuws

 • Meer tijd voor de patiënt & Nieuwe huisarts

    “Meer tijd voor de patiënt”, heet de pilot (project) waar ook uw “Huisartsenpraktijk Wognum”, per 1 december 2018, aan mee gaat doen. De gedachte achter deze pilot is dat als de huisarts meer tijd...
© 2019 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.