Home

Meteen weten of u naar de dokter moet?

  Start hier het zelfonderzoek! 

Wognum Nieuws

Dynamische en innovatieve huisartsenpraktijk in Wognum zoekt per 1-1-2020: een praktijkondersteuner GGZ (0,2 fte).

Gevraagd wordt een HBO-niveau opleiding, bijvoorbeeld maatschappelijk werk, SPV, verpleegkundig specialist GGZ of vergelijkbare opleidingen. Bij voorkeur met relevante werkervaring.

De vacature ontstaat omdat onze huidige POH GGZ helaas naar buiten de regio gaat verhuizen.

Kenmerken van de functie zijn: Triage, begeleiding/behandeling, kennis van de sociale kaart, case-management in nauwe samenwerking met de huisartsen. We denken hierbij ook aan begeleiding van chronisch zieken, inzet bij palliatieve zorg, relatieproblematiek etc.

Wij bieden een goed georganiseerde, NHG geaccrediteerde huisartsenpraktijk met goede werksfeer, geolied team en prettige populatie. Je gaat samenwerken met 2 huisartsen, 2 huisartsen in opleiding, 4 doktersassistentes, twee POH somatiek en een collega POH GGZ. We zijn een officiële opleidingspraktijk, waardoor er ook regelmatig stagiaires werkzaam zijn.


Salariëring is conform de CAO Huisartsenzorg.

Sollicitaties met CV graag voor 01-11-2019 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
website: www.dewaterling.nl/wognum
telefoon: 0229-571215
contactpersoon: I.N. Bolhuis-Claasen, huisarts

Onze Dynamische en Innovatieve huisartsenpraktijk in Wognum zoekt per 1-1-2020 i.v.m. de pensionering van één van onze assistentes een gediplomeerde doktersassistente (of in opleiding) voor +/- 0,6 fte met een klantvriendelijke, zelfstandige, collegiale en enthousiaste werkhouding.

We zoeken iemand met goede communicatieve vaardigheden, die stressbestendig, flexibel en een echte teamspeler is.

De gevraagde vaardigheden zijn:  triageren, een breed scala aan medisch technische handelingen en administratieve taken.

Wij bieden een goed georganiseerde praktijk met goede werksfeer en prettige populatie. Je gaat samenwerken met 4 collega assistentes, 2 huisartsen, twee POH somatiek, 2 POH GGZ, een POH GGZ jeugd en twee huisartsen in opleiding. We zijn een officiële opleidingspraktijk, waardoor er ook regelmatig stagiaires werkzaam zijn.

Salariëring is conform de CAO Huisartsenzorg.

Sollicitaties met CV kunt u tot 10-10-2019 sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

website: www.dewaterling.nl

0229-571215

Contact persoon: I.N. Bolhuis-Claasen, huisarts

 

Meer tijd voor de patiënt”, heet de pilot (project) waar ook uw “Huisartsenpraktijk Wognum”, per 1 december 2018, aan mee gaat doen.

De gedachte achter deze pilot is dat als de huisarts meer tijd voor u heeft, er meer tijd is voor uitleg en dat er dieper kan worden ingegaan op uw vraag. Dit heeft in twee andere regio’s geleid tot een hogere tevredenheid bij zowel de patiënt als de huisarts. De verwachting is dat dit de kwaliteit van zorg aan u ten goede zal komen.

 

 Wat betekent dit alles en wat gaat u hiervan merken?

Voor een goede spreekuurplanning is het belangrijk dat de doktersassistente die u spreekt u de juiste vragen stelt. Op basis van deze informatie/antwoorden kan de doktersassistente inschatten bij welke medewerker u het beste gepland kunt worden en welke tijd voor u in de agenda gereserveerd moet worden. Deze werkwijze is een belangrijke voorwaarden die VGZ gesteld heeft. VGZ is nauw betrokken bij dit project.

Normaal spreekuur

Normaal heeft een huisarts 10 minuten voor een consult en 20 minuten voor een dubbelconsult (voor bijvoorbeeld 2 vragen en/of problemen). Binnen deze 10 minuten keek de huisarts eerst in uw dossier, komt u halen uit de wachtkamer waarna het consult volgt bestaande uit de anamnese (het gesprek) en zo nodig het lichamelijk onderzoek. Vervolgens legt de huisarts uit wat hij/zij denkt dat er aan de hand is en volgt er een advies of behandelingsvoorstel.  Ten slotte moet de informatie duidelijk in het medisch dossier, een computersysteem, genoteerd worden. Dit alles is best veel in een vrij korte tijd. Dit proces is al tientalen jaren onveranderd.

Voortschrijdend inzicht

In de loop van de tijd zijn de zorgvragen aan de huisarts complexer geworden en is de huisarts heel veelzijdig geworden. Er is veel zorg door huisartsen vanuit ziekenhuizen overgenomen en dit zal naar verwachting alleen maar toenemen. Ook ouderen wonen veel langer zelfstandig. Dit leidt vaker tot uitloop van het spreekuur. De consulttijden beginnen steeds meer te knellen.

Pilot

Tijdens deze pilot worden de consulttijden aangepast. De variatie is dan 7.5 minuten, 15 minuten of 30 minuten. Voor korte eenvoudige klachten als huidafwijkingen zal 7.5 minuten gepland gaan worden. Voor complexe problemen of twee vragen/problemen zal 30 minuten gepland worden. Dat geeft ruimte voor meer uitleg aan u, een rustiger gesprek en een gedegen besluitvorming.

Uitbreiding team

Om deze pilot mogelijk te maken zal het team van zorgverleners in onze praktijk uitgebreid worden. We hebben Huisarts Anne Weterings aangetrokken om ons team twee dagen per week te komen versterken. Zij zal op de maandagen en donderdagen in de praktijk spreekuur doen.

Ook gaan sommige medewerkers meer en/of op andere dagen/tijden werken. Er zal ook een avondopenstelling voor de woensdagavonden komen. De mogelijkheid voor een afspraak in de avonduren wordt hiermee uitgebreid.

Met al deze veranderingen verwachten wij de kwaliteit en service aan u verder te kunnen optimaliseren. Daarnaast lijkt het onszelf ook erg prettig meer tijd te hebben voor verdieping en om met een iets rustiger tempo te gaan werken.

Evaluaties

Het project “Meer tijd voor de patiënt”, betreft een pilot die in de loop van 2019 op diverse momenten door ons en zorgverzekeraar VGZ (Univé) geëvalueerd zal worden. De intentie van alle betrokkenen is dat deze werkwijze, na 2019, gecontinueerd zal worden. We zullen u van het verloop op de hoogte houden. Wij hebben er zin in!

Het kan voorkomen dat u in contact komt met andere gezondheidszorginstelling dan uw huisarts. Bijvoorbeeld met een specialist, de ambulancedienst of de huisartsenpost. Dit kan een indrukwekkende ervaring voor u zijn.

Vaak, maar niet altijd, krijgt de huisarts van dit contact een bericht. Deze berichten worden in onze praktijk door diverse mensen verwerkt waardoor het kan gebeuren dat uw “eigen” huisarts het bericht niet ziet en mogelijk geen contact met u opneemt. Als u een contact met andere gezondheidszorginstelling met uw huisarts wenst te bespreken, dan adviseren wij u voor een telefonisch contact, een consult of een visite een afspraak te maken met de huisarts die u het beste kent.

Een enkele keer horen wij van patiënten terug: “ik had verwacht dat u contact zou opnemen, maar ik hoorde maar niets”. Daaruit spreekt veel vertrouwen, maar ook teleurstelling. Dat laatste willen wij natuurlijk voorkomen.

Met andere woorden: als u graag wenst te overleggen, bel dan a.u.b. de praktijkassistente. Zo blijven wij op de hoogte van uw gezondheid.

Helaas blijkt het in toenemende mate te gebeuren dat patiënten wel een afspraak maken op het spreekuur, maar vervolgens niet op de afgesproken tijd verschijnen. Tegen andere patiënten hebben we dan moeten zeggen dat het spreekuur vol is, terwijl de betreffende patiënt niet verschijnt. Wij hebben al een geruime tijd het beleid dat wij niet verschenen personen dan bellen. Soms is iemand het echt vergeten, dit kan een keer gebeuren, maar we krijgen ook reacties als: “het kwam niet uit” of “ik wil toch niet naar de huisarts-in-opleiding”. Dat is zeker niet de bedoeling.

In navolging van de tandartsen en de ziekenhuizen hebben wij nu besloten een ‘no show’-tarief in te stellen. Niet, of Niet tijdig (24 uur van te voren of bij de POH-GGZ 72 uur van te voren) afgezegde afspraken worden bij u in rekening gebracht. U ontvangt hier persoonlijk een rekening van. Omdat er geen zorg verleend is, wordt deze rekening niet door uw zorgverzekeraar vergoed. U wordt verzocht deze nota zelf te voldoen. Er zal pas een nieuwe afspraak gemaakt kunnen worden als de openstaande nota voldaan is. Vanzelfsprekend geldt dit niet voor levensbedreigende spoed.

Het tarief dat wij hanteren is 15 euro voor een enkel consult/afspraak van 10 minuten en 30 euro voor een langer consult/afspraak. De afspraken bij de praktijkondersteuners zijn altijd langere consulten.

Wij hopen dit tarief zelden of nooit in rekening te hoeven brengen. Ons primaire doel is het terugdringen van het aantal personen die niet op de afspraak verschijnt.

Het team van de Huisartsenpraktijk Wognum

Voor de veiligheid zal vanaf heden(10-7-17) alle mailcontact via een beveiligde server verlopen. U kunt ons bereiken via onze website: https://www.dewaterling.nl. Als u hier een formulier invult of een vraag stelt, krijgt u de eerste keer uw inloggegevens gemaild. Hiermee kunt u, bij "Home", inloggen op de Waterling website. Na het inloggen verschijnt het berichten menu:

Berichten Menu de Waterling Huisartsengroep

Als wij uw bericht beantwoorden, ontvangt u een email op het aangegeven emailadres met de volgende tekst: “Er is een nieuw bericht zie onderwerp van deze mail om welk bericht het gaat!”. U kunt vervolgens, om het antwoord te kunnen lezen, inloggen op de Waterling website.

Op deze manier is alle informatieuitwisseling tussen u en ons altijd veilig.

Nieuw in ons menu hier links is ook de optie "Niet Medisch bericht Versturen", ook dit bericht blijft op de Waterling.nl. Een medisch bericht kunt u in sturen via "Aanvragen E-Consult".

Heeft u geen inloggegevens of berichten ontvangen? Kijk dan a.u.b. in uw spambox en sta mails van @dewaterling.nl toe in uw spamfilter.

Huisartsenpraktijk Wognum

Pagina 1 van 4

© 2019 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.