Wognum Nieuws

Nieuws Wognum

Huisartsenpraktijk Wognum zoekt:

een Praktijkondersteuner Somatiek/Ouderenzorg op HBO nivo(2-3 dagen per wk)

Wij zoeken bij voorkeur een praktijkondersteuner met afgeronde opleiding, relevante werkervaring en ervaring met ouderen.

 

Kenmerken van de functie zijn: begeleiden van met name chronische patiënten met bijvoorbeeld DM, COPD (o.a. spirometrie), CVRM, stoppen met roken en begeleiding van ouderen, proactieve zorg, MDO’s en maken van zorgplannen. Er is veel ruimte voor een grote mate van zelfstandigheid en eigen initiatief.

 

Wij bieden een goed georganiseerde praktijk op het verstedelijkt platteland, met een goede werksfeer, een fijn team en een prettige populatie. Op de praktijk zijn 5 doktersassistentes, 3 huisartsen, 2 POH-GGZ, 1 POH-GGZ-Jeugd en 1 collega POH-Somatiek werkzaam. Daarnaast zijn er altijd twee huisartsen in opleiding en vaak ook doktersassistentes in opleiding.

 

Mogelijke werkdagen zijn nu de dinsdag, woensdag en/of vrijdag. Ook mogelijk is de combinatie met een avondspreekuur. De praktijk is bezig met uitbreiding van het gebouw, waardoor we hopen op korte termijn meer ruimte en mogelijkheden te hebben.

 

Salariëring is conform de CAO Huisartsenzorg.

 

Sollicitaties met brief en CV graag voor 28-08-2021 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

website: www.dewaterling.nl

 

0229-571215

 

contactpersoon: I.N. Bolhuis-Claasen,  huisarts

  

Nu Corona eindelijk een minder bepalende rol lijkt te gaan spelen in ons aller leven, moeten wij u helaas berichten dat we hier voorlopig nog zeker rekening mee zullen moeten houden.

 

Corona en 1,5 meter

Voorlopig is en blijft het advies 1,5 meter afstand te houden. Dit is in de praktijk vaak een uitdaging en in diverse situaties niet goed mogelijk. Bijvoorbeeld als mensen elkaar passeren in de gang of bij een te volle wachtkamer. En nog niet iedereen is volledig gevaccineerd.

Hierdoor kunnen wij dan ook geen vijf volle spreekuren tegelijk plannen zoals vóór Corona. De assistentes zullen telefonische afspraken, beeldbel afspraken en afspraken in de praktijk gemengd blijven plannen om te voorkomen dat de wachtkamer te vol raakt. Ook verwachten wij van iedereen dat zij nog steeds een mondneuskapje blijven dragen in de praktijk.

 

Inhaalzorg

U zult ongetwijfeld berichten gehoord hebben over inhaalzorg en een achterstand in zorg. Dat is zeker het geval en dat merken wij ook.

In de praktijk merken wij dat mensen die lange tijd niet langs durfden te komen, nu weer afspraken willen maken. Ook zijn er mensen die nu graag langs willen komen en dit eerder,  om ons te ontzien, uitgesteld hebben.

U kunt zich wellicht voorstellen dat we dit niet allemaal in korte tijd kunnen plannen. Er wordt door iedereen heel hard gewerkt, maar ook wij kunnen niet alles tegelijk. Daarnaast staat de vakantie periode voor de deur en zullen medewerkers en dokters om beurten op vakantie gaan de komende periode. We vragen hiervoor uw begrip.

 

Ziekenhuis afspraak

Als u verwezen bent naar een specialist, maar de behandeling, operatie of afspraken zijn niet doorgegaan vanwege Corona, dan krijgt u bericht vanuit het ziekenhuis. Als u denkt dat u hier niet op kunt wachten, kunt u zelf contact opnemen met het ziekenhuis. We willen u vragen hier terughoudend in te zijn. Ook in het ziekenhuis kunnen ze niet alles tegelijk. We willen u in ieder geval vragen niet ons hierover te bellen. Wij hebben hier geen invloed op. Bij forse toename van uw klachten zullen wij dit eventueel opnieuw moeten beoordelen via ons spreekuur. Alleen als we verwachten dat er onherstelbare schade op kan treden als u niet met spoed verwezen wordt, kunnen wij met de specialist overleggen. In alle overige gevallen begrijpen we dat wachten heel vervelend is, maar dat geldt helaas ook voor alle andere wachtenden.

 

Telefonische bereikbaarheid

We zijn de afgelopen maanden telefonisch zeer zwaar belast geweest. Er is nog nooit zo vaak naar de huisartsenpraktijk gebeld. Vaak met vragen die niet bij ons thuis hoorden, bijvoorbeeld over corona vaccinaties door de GGD, vaccinatiebewijzen voor vakantie etc. etc. Hierdoor liep de wachttijd aan de telefoon op en was het voor sommige patiënten zeer lastig om ons te bereiken. We horen deze verhalen ook van andere huisartspraktijken en dat is verontrustend. Om de bereikbaarheid te verbeteren willen we u vragen om eerst op onze website te kijken voor u ons belt. Er staat een link naar: moet ik naar de dokter<klik hier>. Op de website staan veel tips en adviezen, links naar informatie en diverse formulieren. Er is een zoekfunctie toegevoegd om u te helpen om sneller bij de juiste informatie te komen. U heeft tevens diverse e-Patiënt mogelijkheden zoals e-consult etc, etc.

De assistentes gaan de telefonische gesprekken in tijd beperken. Als u meer vragen heeft of als een gesprek langer duurt zal de assistentes u voorstellen dat ze u op een later moment terug zal bellen. We willen de wachttijd voor anderen ook acceptabel houden.

 

U kunt nu ook zelf via de website vragen of wij telefonisch contact met u op willen nemen, middels een terugbelverzoek<klik hier>. Als u ons een telefoonnummer geeft waarop u altijd bereikbaar bent, dan kan de assistente u op een voor ons rustiger moment bellen. Het kan zijn dat dit niet dezelfde dag lukt. Het is dan ook niet geschikt voor spoedvragen. Zo kunnen we de piekmomenten wat beter spreiden en hoeft u ook niet lang in de telefonische wachtrij te staan.

 

We willen u allen een fijne vakantie wensen.

 

Mede namens het team van de huisartsenpraktijk Wognum,

 

René den Heijer

Ilona Bolhuis-Claasen

 

De mensen die op 9 april hun eerste COVID-19 vaccinatie hebben gekregen hebben een uitnodiging om op woensdag 23 juni 2021 hun tweede vaccinatie te halen.

 

Wilt u eraan denken de volgende documenten mee te nemen:

  • Vaccinatiekaart met de 1e vaccinatie erop. Deze heeft u kregen na uw 1e vaccinatie;
  • Geldige legitimatie;
  • Persoonlijke uitnodiging - Coupon;
  • Gezondheidsverklaring, deze dient u thuis in te vullen voor u hem meeneemt!

 

De gezondheidsverklaring kunt u downloaden <klik hier>.

 

Ook vragen wij u weer bovenkleding met korte mouwen te dragen zodat wij het vaccin vlot kunnen toedienen.

 

Net als op 9 april dient u nadat u het vaccin heeft gekregen 15 minuten te wachten voordat u weer kunt vertrekken.

 

We hopen dat de vaccinaties op 23 juni, net als de vorige keer, voorspoedig zullen verlopen.

 

Mede namens team van de huisartsenpraktijk Wognum,

 

René den Heijer

Ilona Bolhuis-Claasen

Wellicht leeft bij u de vraag of de coronavaccinaties op vrijdag 9 april 2021 wel doorgaan.

De huisartsen blijven vaccineren, de GGD is tijdelijk gestopt om verspilling tegen te gaan.

Wel wachten we het besluit van het RIVM dat genomen gaat worden op 7 april af. Personen geboren na 1960 mogen met de huidige richtlijnen niet gevaccineerd worden. Of het op 9 april wel mag, publiceren wij via deze website.

 

Als u in aanmerking komt voor deze vaccinatie dan willen wij melden dat u, conform de richtlijn, na de vaccinatie 15 minuten moet wachten.

 

Met vriendelijke groet

Team Huisartsenpraktijk Wognum

Pagina 1 van 8

© 2021 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.