Apotheekzaken

Apotheekhoudende huisartsen

De praktijken in Avenhorn, Spierdijk en Ursem zijn apotheekhoudend. De praktijken hebben een vergunning voor een bepaald gebied. Ze mogen alleen leveren aan mensen, die bij hen ingeschreven staan als patiënt en in het vergunningsgebied wonen.

Communicatie tussen apotheken

Wanneer een openbare apotheek uit de buurt een medicijn aan een patient heeft geleverd, zal er meestal een bericht naar de apotheekhoudende huisarts worden gestuurd. ECHTER:  het is altijd verstandig aan uw eigen apotheek door te geven als u medicatie in een andere apotheek heeft gehaald. 

Voor de communicatie tussen de apotheken is het noodzakelijk dat u hiervoor toestemming geeft via het zogenoemde OPT-IN. U kunt via de sitepagina van uw huisarts hiervoor digitaal toestemming geven.

Hiernaast bij 'Info Apotheek' ziet u links naar de andere apotheken en bij  'Info Medicatie'  kunt u links vinden naar verschillende sites over medicatie en medicatiegebruik. 

Regeling vergoedingen

Wanneer u vragen heeft over vergoedingen van medicatie, kunt u naar site de van de Rijksoverheid gaan. Hier kunt u vinden welke kosten bijvoorbeeld van uw eigen risico afgaan, wat u zelf moet betalen en wat u vergoed krijgt (wat zijn bijvoorbeeld zelfzorgmedicijnen, wat is een eerste uitgifte-vergoeding, wat een vervolguitgifte-vergoeding). 

De regels veranderen zeer regelmatig (meestal jaarlijks). Een deel van de regelingen zijn voor iedereen van toepassing en een deel hangt af van de polis, die u bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten. Kijkt u ook naar het kopje 'wisselende doosjes' bij ander apotheekzaken bovenin, waar ingegaan wordt op het preferentie-beleid.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen

Wilt u wat meer informatie over de kostprijs van een medicijn kunt u naar:

http://www.medicijnkosten.nl/

of u installeert op uw smartphone de App: receptprijs.

 

 

 

http://www.thuisarts.nl/

© 2020 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.