Wisselende doosjes

Wel hetzelfde medicijn

 

Wij zijn er ook niet blij mee en zouden u het liefst gewoon iedere keer uw pillen in het oude vertrouwde doosje geven. Echter…. de apotheken zijn gebonden aan bepaalde merken.  Ieder half jaar bepalen de zorgverzekeraars (onafhankelijk van elkaar) welke fabrikant bijvoorbeeld een bepaalde  bloeddrukpil mag leveren. Als de apotheek pillen van een andere fabrikant levert, zult u deze, als patiënt, zelf moeten betalen. Deze maatregel is in het leven geroepen om de gezondheidszorg goedkoper te maken. Dit is het preferentie-beleid.

 

Een andere oorzaak van een ander doosje/merk is het naleveren van medicatie. 

De fabrikanten van medicijnen leveren een bepaalde hoeveelheid pillen aan de diverse groothandels (vergelijk het met de ”melkquota”). Hierdoor worden we regelmatig geconfronteerd met het feit dat bepaalde medicijnen niet op voorraad zijn bij de groothandel en pas in de nieuwe maand weer geleverd kunnen worden aan ons. Vervelend dus. 

 

De apothekersassistente probeert u zo goed mogelijk van dienst te zijn, maar loopt dus regelmatig tegen problemen aan waar ze zelf geen invloed op uit kan oefenen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

http://www.thuisarts.nl/

© 2020 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.