Home

Avenhorn Nieuws

Gedurende de zomervakantie ( vanaf 18-7-2019 t/m 22-8-2019 ) zijn wij op de donderdag geopend van 8:00 uur t/m 17:00 uur. Het avondspreekuur komt hierbij te vervallen en ook de apotheek zal niet in de avonduren geopend zijn.

Per 1-2-2018 gaan wij uitsluitend nog werken met een terugbel spreekuur.
Als u telefonisch contact wilt met een van de artsen kunt u hier een afspraak voor maken bij de assistente.
Het telefonisch spreekuur komt hiermee te vervallen.


Patiënten stop

Omdat wij goede huisartsenzorg willen blijven geven zien wij ons genoodzaakt het aantal patiënten te beperken.

Dit houdt in dat uitsluitend patiënten binnen de volgende postcodes zich nog kunnen inschrijven:

1463 HA t/m 1463 PJ
1476 NA t/m 1476 NB
1631 DB t/m 1631 DP
1633 DA t/m 1633 WB
1634 DM t/m 1634 EJ

Mocht u een andere reden hebben om u in te willen schrijven bij onze praktijk dan kunt u contact opnemen met de assistente.


Invoering no-show tarief

Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet verschijnt op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner de laatste jaren zeer sterk is toegenomen. Met ingang van 1 oktober 2017 hebben wij, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), een ‘no-show’ tarief ingevoerd.

Waarom een ‘no-show’ tarief?

Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisarts wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook een andere patiënt kunnen helpen. U kunt hieraan meewerken door op tijd (24 uur van te voren) uw afspraak telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan tot uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) telefonisch via 0229-541225 bij de assistente. Te laat afbellen staat gelijk aan een no-show

Hoogte van het ‘no-show’ tarief

De tarieven die wij hiervoor hanteren zijn verschillend. De tarieven zijn 15 euro voor een enkel consult en 30 euro voor een dubbel consult.

‘No-show’ tarief praktijkondersteuner

Bij de praktijkondersteuner (POH) worden langere tijden voor een consult voor u gereserveerd. Voor een niet nagekomen afspraak bij de praktijkondersteuner hanteren wij daarom een tarief van 30 euro per consult.

Let op: de ‘no-show’-factuur wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed!


 


Nieuwe tijden

De assistente is tussen 10:30 en 15:00 uur in verband met werkbespreking en apotheekwerkzaamheden niet beschikbaar aan de balie, wel telefonisch.

Wij vragen u om zich zo veel mogelijk aan deze tijden te houden, om de assistentes hun taken zo goed mogelijk ongestoord te kunnen laten uitvoeren. Zo nodig kunt u altijd met de assistente overleggen als het u op de aangegeven tijden niet schikt.

© 2019 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.