Ursem Nieuws

 

Verdrietige tijden

Naast de ernstig zieken en overlijdens niet gerelateerd aan corona, speelt deze weken in Ursem ook Corona heftig. heel veel bewoners in het verzorgingstehuis en een aantal ouderen in de thuissituatie hebben het virus opgelopen, velen zijn er erg ziek van (geworden) en een aantal van hen heeft het niet overleefd. Ook veel medewerkers van de thuiszorg en de zorg in de Rustenburcht zijn besmet geraakt. Het overgebleven personeel werkt, zoals altijd, vol inzet verder. De zorg heeft zich in de loop van de jaren steeds meer gespecialiseerd en doet handelingen die voorheen door de huisarts gedaan moesten worden en dat is in deze tijden heel fijn. Enorme bewondering hebben we voor hen!  En we danken hen!

 

Spreekuur

Het spreekuur in de huisartsenpraktijk loopt zoals het sinds maart 2020 gaat. Veel contacten gaan (eerst) telefonisch, zo nodig wordt er verder onderzoek ingezet of wordt er een afspraak op het spreekuur gemaakt. Er wordt door u veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid van het e consult. Bij drukte zullen we prioriteiten moeten stellen: een niet acuut consult wordt dan bijvoorbeeld uitgesteld of een e-consult pas na 4 of 5 dagen beantwoord.

 

Vaccinaties

Hoe het gaat lopen met de vaccinaties? De planning verandert met de week, soms zelfs met de dag. We weten nog niet welke patienten wij als huisartsen gaan vaccineren, waar dat gaat gebeuren en wanneer. Als er meer duidelijkheid komt, zullen we dat uiteraard laten weten.

 

Klein geluk

Voor een aantal mensen zijn dit heel moeilijke en verdrietige tijden, voor anderen vooral stressvol door de combinatie van thuiswerk/gezin of "is het", zoals iemand zei, "gewoon erg saai". We hopen dat het iedereen lukt om de kleine lichtpuntjes te zien en ervan te genieten.

Een wandeling met je kind

Een film die je mooi vindt

Een plant verzorgen en dan stekken

Een avond bij de kachel wat langer rekken

Een heerlijke verse stroopwafel

De legpuzzel op de eettafel

Een pannetje soep voor de buren

Een kaartje naar een tante sturen

Op de dijk lekker uitwaaien

Even naar de buurman zwaaien

Wat zonnestralen in je gezicht

Een gesprek dat je hart verlicht

Kleine geluksmomentjes die het hart verblijden

en samen met u duimen we voor betere tijden !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uw Zorg online:

Wilt u in uw eigen medisch dossier bij de huisarts kunnen kijken met uw computer of telefoon? Dat kan nu met Uw Zorg online.

Kijk hiernaast bij E-patienten en lees over de mogelijkheid bij Uw zorg dossier inzien (eerste kolom onderaan).

 

Huisartsen geven geen mondkapjesverklaring
De huisartsen raden hun patiënten aan om mondkapjes te dragen ter bescherming van zichzelf en de mensen om zich heen. .
Volgens richtlijnen van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) kan de eigen huisarts geen verklaring afgeven dat u om de een of andere reden geen mondkapje zou hoeven dragen.


Wens:
Leven is als fietsen:
om je evenwicht te bewaren
moet je in beweging blijven,
Albert Einstein

We wensen u fijne dagen in nabijheid (dichtbij of op afstand) van de mensen die u lief zijn.

Voor het nieuwe jaar: blijf in beweging, en dit bedoelen we in de breedste zin van het woord: door te wandelen of te fietsen, maar het kan ook door het omkijken naar een ander, computervaardigheden onder de knie te krijgen, een sprei te gaan haken, op het werk te blijven leren, een mooi boek te lezen, eens andere muziek te luisteren of het gesprek aan te gaan met iemand die een andere mening heeft. Geniet van de kleine dingen.

Huisartsenpraktijk Ursem

 

 

Informatie griep- en pneumococcenvaccinatie

Positief getest op Corona?

Slaapproblemen

Berichten sturen naar HOTMAIL-account werkt soms niet

 

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Coronatesten mogelijk bij de GGD

Test om te  weten of u een Corona-infectie heeft doorgemaakt?

Spreekuur in Coronatijden

Apotheek in Coronatijden

Geduld

Pagina 1 van 3

© 2021 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.