Corona Update

Zoals uitgebreid in de media is besproken worden de maatregelen in verband met de Corona-crisis geleidelijk aan versoepeld.

In het begin van de Corona crisis waren strenge maatregelen noodzakelijk om te voorkomen dat de ziekenhuizen de zorg voor mensen met COVID-19 niet aan zouden kunnen. Dat er te weinig IC-bedden beschikbaar zouden zijn. Met name ouderen, maar ook mensen met verminderde weerstand zijn extra kwetsbaar en moeten zoveel mogelijk beschermd worden.

De maatregelen hebben gewerkt. Het aantal IC-opnames is gedaald. Daarom kunnen de regels geleidelijk worden versoepeld. Dan zal blijken wat dat voor effect zal hebben op het aantal mensen dat nog COVID-19 zal krijgen en tot hoeveel opnames op de IC-afdelingen dat zal leiden. Afhankelijk daarvan kunnen de maatregelen voorzichtig verder worden versoepeld of, als het toch tegenvalt, weer worden aangescherpt.

Dit proces zal nog heel lang gaan duren en zal heel veel invloed op onze manier van leven hebben. Dat geldt ook voor onze huisartsenpraktijk. Wij hebben snel intensieve maatregelen moeten treffen om te voorkomen dat te snel te veel mensen besmet zouden raken met COVID-19.

Nu de maatregelen geleidelijk versoepeld worden willen wij ook kijken hoe wij onze zorg voor de mensen van onze praktijk weer kunnen uitbreiden. Dit moet op verantwoorde wijze en met inachtneming van de op dit moment geldende regels.

De indeling en bezetting van de wachtkamer is daarbij aangepast aan bijvoorbeeld de 1,5 meter afstand regel. Het verzoek aan u is om maximaal 5 minuten voor de afspraak binnen te komen in de wachtkamer, alleen te komen en zoveel mogelijk buiten te wachten. Wij zullen zoveel mogelijk proberen u op tijd binnen te halen. We willen het aantal mensen in de wachtkamer beperken tot maximaal 4 mensen. Dat betekent ook dat wij maar een beperkt aantal mensen per dag kunnen ontvangen. Veel zal nog steeds telefonisch of via beeldbellen afgehandeld worden.

Wij hanteren de regels ten aanzien van persoonlijke beschermingsmiddelen die onze beroepsgroep voorschrijft. Voorzichtigheid en zorgvuldigheid blijven immers altijd geboden. Wij willen zowel onze medewerkers beschermen als voorkomen dat wij COVID-19 op patiënten overdragen. Zoals bij meer zorgverleners hebben wij inmiddels ook zieken in ons team gehad. Gelukkig is het aantal beperkt gebleven en zijn ze inmiddels hersteld.

Als u het voor uzelf prettig vindt om een mondkapje te dragen, dan vinden wij dat natuurlijk prima. U dient hier dan zelf voor te zorgen.

 

Wacht niet met klachten! 

Voor vragen of klachten waarvan u vindt dat u er niet of niet langer mee kunt of wilt wachten kunt u een afspraak bij ons maken. Ook als u twijfelt of u wel langer kunt wachten adviseren wij u ons te bellen en dit te bespreken. U kunt een afspraak maken voor een telefonisch consult, een afspraak voor beeldbellen vanuit uw huis of toch op het spreekuur. Wij kunnen hierin meedenken wat in uw geval de beste keuze is.

Wij zullen altijd navragen of er een verdenking/risico op COVID-19 bestaat of niet.

Een voorbeeld van vragen die wij wekelijks vaak krijgen betreft huidafwijkingen. Die kunnen wij goed beoordelen als u ons goede, heldere en scherpe foto’s toestuurt: liefst meerdere foto’s van dichtbij en 1 overzichtsfoto. Op deze website dewaterling.nl vindt u de optie e-consult huid.

Voor beeldbellen kunt u een afspraak maken via onze assistentes. Zij kunnen u uitleggen hoe dat gaat en een afspraak voor u maken. Wij hebben daar tot nu toe goede ervaringen mee.

 

Zo willen wij langzamerhand zoveel als mogelijk weer de zorg die wij kunnen bieden gaan uitbreiden. Uiteraard met inachtneming van de op dat moment geldende landelijke adviezen en regels.

Wij hopen u met dit bericht weer wat duidelijkheid te kunnen geven.

Aarzelt u niet om telefonisch contact met ons op te nemen.

Wij wensen u veel sterkte in deze moeilijke tijd met alle beperkingen die ons worden opgelegd. Maar het is goed bedoeld en in ons aller belang. Let goed op elkaar en zorg goed voor elkaar. Zo zullen we proberen zo goed mogelijk deze lange en onzekere periode door te komen.

© 2021 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.