De Apotheek

Medicijnen bestellen
Als u de medicijnen bestelt voor 12:00 (via de receptenlijn, de assistente of in de  brievenbus) dan kunt u de medicijnen na 3 werkdagen (bestellingen komen op dinsdag en vrijdag binnen) tussen 15:30 en 17:00 ophalen. Bestel uw herhaalmedicatie bij voorkeur ruim van te voren. Heeft u medicijnen direct nodig (recept van het ziekenhuis, medicatie is op, ivm vakantie) neem dan contact op met de apotheek, in overleg is er veel mogelijk.

Medicijnen ophalen
U kunt de medicijnen ophalen tussen 8:00 en 12:00 en tussen 15:30 en 17:00. Als u de medicijnen op een ander tijdstip wilt afhalen dient u dat even te overleggen met de assistente. Zelfzorgmedicatie dient u direct te betalen, wij hebben ook een pin-automaat.

Herhaalrecepten:
Voor herhaalrecepten kunt u de receptenlijn bellen. Deze lijn is 24 uur per dag te bereiken via het praktijknummer, keuze 2. Als u het recept inspreekt voor 12:00 uur, dan ligt het na 3 werkdagen (bestellingen komen op dinsdag en vrijdag binnen) tussen 15:30 en 17:00 uur voor u klaar. Vermeld duidelijk uw naam, adres en geboortedatum, vervolgens de naam van het medicijn, de dosering en de gewenste hoeveelheid.
U kunt aan de balie bestellen of de lege doosjes in de brievenbus doen. Bestel uw medicatie ruim van tevoren!

U kunt ook uw medicatie herhalen via de e-mail (zie aan de linker kant naast deze tekst de mogelijkheid: 'herhaalrecepten') of via de "UwZorgonline app" (zie de link op de startpagina).

Herhaalservice:

U kunt gebruik maken van de herhaalservice. Chronische medicatie wordt dan iedere 3 maanden voor u klaar gezet en u krijgt een mailtje als de medicatie opgehaald kan worden. Neem contact op met de apothekersassistente om dit te regelen.

Zelfzorgmedicatie:
U kunt ook medicijnen kopen zonder recept van de dokter. Deze medicijnen zijn ook bij de drogist verkrijgbaar en kunt u contant of via de pinautomaat betalen.

Bijbetalingen medicijnen:
Sommige medicijnen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Deze dient u contant of per pin te betalen.

Homeopathie:
Geen van de artsen van de waarneemgroep is opgeleid in de homeopathie.
Homeopathische medicatie wordt uitsluitend op recept van een homeopathisch arts verstrekt. Wij zullen deze medicijnen voor u bestellen en vragen om in dit geval contant af te rekenen.

 

© 2022 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.